ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Ирландски хляб

Ирландски хляб

EfrosiaEfrosia
Джедай
9765k1123k
Ирландски хляб
10/07/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
100 мин.
Порции
1
"Отдавна не сме опитвали толкова вкусен хляб - с мека вътрешност и ароматна коричка"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте двата типа брашно, прибавете содата, пшеничения зародиш, овесени трици и овесени ядки.

Разбъркайте сместта добре, прибавете олио, както и предварително разбърканите кисело и прясно мляко. Започнете да месите с лъжица.

По някое време го доомесете с ръце и го прехвърлете в намаслена формичка за печене. Разпределяме тестото - може да поръсите и с няколко овесени ядки.

В предварително загрята на 250 градуса фурна сложете хляба да се пече за около 75 мин. Поднася се изстинал.

Рейтинг

4
53
41
33
20
10
Дай твоята оценка: