Начин на приготвяне
Измиваме спанака, нарязваме го и го задушаваме в дълбок тиган до омекване. След това го прехвърляме в гевгир.
В тигана загряваме олиото и задушаваме нарязания на ситно лук.
Прибавяме отцедения спанак, сол и черен пипер и разбъркваме.
За Бешамела загряваме в тигана маслото, след като се разтопи добавяме брашното и след минута добавяме на части млякото, като не спираме да бъркаме.
След това сол, черен пипер и индийското орехче и варим до сгъстяване.
На дъното на подходящ съд за печене слагаме малко сос Бешамел, върху него подреждаме кори за лазаня, след това спанака и моцарелата. И така до приключване на продуктите.
Върху най-горния слой разпределяме около 1 с.л. спанак, моцарелата и накрая соса Бешамел.
Покриваме с алуминиево фолио и печем в загрята фурна на 190 °C около 20 минути, след това махваме фолиото и печем лазанята още 15 минути.
Изваждаме лазанята с моцарела и спанак от фурната, охлаждаме за 15 минути и сервираме.