Ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Лазаня с моцарела и спанак

Лазаня с моцарела и спанак

JuliyaJuliya
Новак
1103362k
Лазаня с моцарела и спанак
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Лазаня с моцарела и спанак е класика от италианската фурна, която искате да хапвате ден през ден, и то без да ви омръзне"

Необходими продукти

  • кори за лазаня - 10 бр.
  • пресен спанак - 300 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 с.л.
  • моцарела - 250 г настъргана
  • ЗА БЕШАМЕЛА
  • прясно мляко - 400 мл
  • краве масло - 40 г
  • брашно - 40 г
  • индийско орехче - 1/2 ч.л. на прах
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме спанака, нарязваме го и го задушаваме в дълбок тиган до омекване. След това го прехвърляме в гевгир.

В тигана загряваме олиото и задушаваме нарязания на ситно лук.

Прибавяме отцедения спанак, сол и черен пипер и разбъркваме.

За Бешамела загряваме в тигана маслото, след като се разтопи добавяме брашното и след минута добавяме на части млякото, като не спираме да бъркаме.

След това сол, черен пипер и индийското орехче и варим до сгъстяване.

На дъното на подходящ съд за печене слагаме малко сос Бешамел, върху него подреждаме кори за лазаня, след това спанака и моцарелата. И така до приключване на продуктите.

Върху най-горния слой разпределяме около 1 с.л. спанак, моцарелата и накрая соса Бешамел.

Покриваме с алуминиево фолио и печем в загрята фурна на 190 °C около 20 минути, след това махваме фолиото и печем лазанята още 15 минути.

Изваждаме лазанята с моцарела и спанак от фурната, охлаждаме за 15 минути и сервираме.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: