Ezine.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Традиционни украински вареники

Традиционни украински вареники

JuliyaJuliya
Новак
1103362k
Традиционни украински вареники
Снимка: Juliya
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Традиционни украински вареники с малко сметанов сос - уникална вишнева сладост"

Необходими продукти

  • брашно - 300 до 350 г
  • вода - 180 мл (гореща)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • вишни - около 350 г (или череши)
  • захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма купа пресейте 300 г брашно със солта.

Добавете горещата вода и олиото.

Започнете да разбърквате с лъжица, а след това продължете да месите с ръце.

Омесете меко и нелепнещо тесто за пелмени или варенки.

Увийте го във фолио и оставете да почине за 30 минути.

Разточете тестото върху набрашнения плот на кора и изрежете кръгчета.

Във всеки кръг поставете 1/2 ч.л. захар и 2-3 вишни (почистени от костилките) и оформете вареники.

В голяма тенджера загрейте вода и пускайте поетапно варениките във врящата вода и щом изплуват на повърхността, варете 3-5 минути традиционни украински вареники.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: