Начин на приготвяне
В тенджера сложете маслото и нарязания на ситно лук (може да добавите и 1-2 скилидки чесън).
Похлупете и задушавайте до омекването му.
Добавете нарязаните на ситно картофи (за да се сварят по-бързо) и водата, похлупете и гответе, докато картофите се сварят.
Отстранете дръжките на спанака, измийте го и го добавете в тенджерата (може да добавите и няколко стръка пресен магданоз или босилек), разбъркайте и похлупете, гответе за 3-4 минути, за да запази цвета си.
Прехвърлете сместа в блендера, пасирайте я и изсипете обратно в тенджерата полезната спаначена супа.
Прибавете сметаната, индийското орехче, солта, белия пипер и оставете да заври.
Сервирайте най-вкусната кремсупа от спанак с крутони и с натрошено козе сирене.