Ябълков компот пълнен

Клара ЗлатанчеваКлара ЗлатанчеваНовак
02/10/2014
"Честността изисква да кажем, че това не е просто ябълков компот - това е ароматен плодов еликсир "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 028
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените ябълки издълбаваме и ги пълним с гъст мармалад (от праскови, шипки, кайсии или др. сладко).

Залейте напълнените ябълки с малко вода с лимонов сок.

Пригответе сироп от водата и захарта. Щом се сгъсти, добавете ябълките и варете до омекването им.

Извадете сварените плодове, а в сиропа добавете ванилията, виното и доварете.

Залейте сиропа върху ябълките, които сте подредили в широка купа или чиния.

Поднесете ябълковия компот изстинал, заедно с бисквитки.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар