Начин на приготвяне
Инструкции за рецепта за автентично Тирамису:
Пригответе кафе еспресо или кафе мока, след това го подсладете на вкус (аз добавям чаена лъжичка бяла захар) и го оставете да изстине в малка широка купа.
Внимателно отделете белтъците от жълтъците, като не забравяте, че при добре разбитите белтъци не трябва да има и следа от жълтъка.
В голяма купа разбийте жълтъците с миксер, като добавите само половината захар, докато станат светли и гладки.
Докато миксерът все още работи, можете да добавите малко по малко сиренето маскарпоне.
Почистете добре приставките на миксера и разбийте белтъците в друга купа, като постепенно добавяте останалата захар.
Разбийте ги, докато станат твърди. Ще го постигнете, когато белтъците не се движат, ако обърнете купата.
Вземете една лъжица от белтъците и ги изсипете в купата с маскарпоне крем. Разбъркайте внимателно с шпатула, отдолу нагоре.
Продължете да добавяте останалите белтъци, като постепенно разбърквате от долу нагоре. Кремът с маскарпоне е готов.
Добавете обилна лъжица крем маскарпоне на дъното на стъклен или керамичен съд за печене или гювеч с приблизителни размери 30 x 20 x 5 cm. Разнесете го равномерно.
Потопете женските пръстчета за 1 или 2 секунди в кафето. Оставете ги да починат 5 минути, след което ги наредете в гювеча, върху крема с маскарпоне.
Добавете слой крем Тирамису, като използвате половината от останалия крем.
Добавете още един слой бишкоти, напоени с кафе, след което намажете обилно с крем маскарпоне.
Поръсете вкусното Тирамису с неподсладено какао на прах.
Покрийте Тирамисуто с дамски пръстчета и охладете в хладилника за поне 2 часа.
Вашето Тирамису с дамски пръстчета е готово за сервиране.