Картофени пръстчета

Картофени пръстчета1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
115 мин.
Порции
4
"Една много по-вкусна и атрактивна алтернатива на пържените картофи или крокетите"

Необходими продукти

  • картофи - 600 г
  • масло - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • грис - 2 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • галета - 1 ч.ч.
  • сол - ½ ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват, сваряват се и се намачкват. Прибавят се яйцето, брашното, грис и солта. Замесва се средно твърдо тесто, от което се правят пръстчета.

Пускат се в кипяща вода и се варят на умерен огън 3 – 4 минути. Галетата се запържва до златисто в маслото.

Картофените пръстчета се поставят в купа, посипват се с галета, съдът се покрива с капак и се раздрусва, докато пръстчетата се овалят от всички страни.

Поднасят се топли със сладко по избор или печено месо.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: