Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тирамису»Тирамису с дамски пръстчета

Тирамису с дамски пръстчета

редакция:
IvelinaIvelina
Новак
832972k
Тирамису с дамски пръстчета
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Тирамису с дамски пръстчета, които са всъщност класическите Савоярди бишкоти - резултатът е супер"

Необходими продукти

  • кафе - 150 г
  • захар - 65 г
  • яйца - 3 средни (много пресни)
  • маскарпоне - 380 г сирене
  • дамски пръстчета - 130 г (в Италия ги наричат савоярди)
  • какао - на прах, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Инструкции за рецепта за автентично Тирамису:

Пригответе кафе еспресо или кафе мока, след това го подсладете на вкус (аз добавям чаена лъжичка бяла захар) и го оставете да изстине в малка широка купа.

Внимателно отделете белтъците от жълтъците, като не забравяте, че при добре разбитите белтъци не трябва да има и следа от жълтъка.

В голяма купа разбийте жълтъците с миксер, като добавите само половината захар, докато станат светли и гладки.

Докато миксерът все още работи, можете да добавите малко по малко сиренето маскарпоне.

Почистете добре приставките на миксера и разбийте белтъците в друга купа, като постепенно добавяте останалата захар.

Разбийте ги, докато станат твърди. Ще го постигнете, когато белтъците не се движат, ако обърнете купата.

Вземете една лъжица от белтъците и ги изсипете в купата с маскарпоне крем. Разбъркайте внимателно с шпатула, отдолу нагоре.

Продължете да добавяте останалите белтъци, като постепенно разбърквате от долу нагоре. Кремът с маскарпоне е готов.

Добавете обилна лъжица крем маскарпоне на дъното на стъклен или керамичен съд за печене или гювеч с приблизителни размери 30 x 20 x 5 cm. Разнесете го равномерно.

Потопете женските пръстчета за 1 или 2 секунди в кафето. Оставете ги да починат 5 минути, след което ги наредете в гювеча, върху крема с маскарпоне.

Добавете слой крем Тирамису, като използвате половината от останалия крем.

Добавете още един слой бишкоти, напоени с кафе, след което намажете обилно с крем маскарпоне.

Поръсете вкусното Тирамису с неподсладено какао на прах.

Покрийте Тирамисуто с дамски пръстчета и охладете в хладилника за поне 2 часа.

Вашето Тирамису с дамски пръстчета е готово за сервиране.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: