Италиански десерт с шоколад и извара

18/10/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне40 мин.
  • Общо40 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 228
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шоколадът се разтопява на водна баня. С него се намазват силиконови формички за печене. Слагат се във фризера за 5 минути.

Изварата, захарта и ванилията се смесват и с тази смес се пълнят до половината формичките от фризера. Отгоре се слагат малините, като се притискат върху изварата. Отгоре се слага останалата извара.

С остатъка от разтопения шоколад се маже изварата, така че да се покрие цялата повърхност. Формичките се оставят за 30 минути във фризера.

Вадят се и внимателно се обръщат върху чинии, след което се отстраняват силиконовите форми.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар