Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Най-вкусните ребра с картофи и пилешки бульон

Най-вкусните ребра с картофи и пилешки бульон

Най-вкусните ребра с картофи и пилешки бульон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Много вкусни ребърца с картофки Вижте как да си ги приготвите"

Необходими продукти

  • свински ребра - 500 грама (нарязани на малки парчета)
  • картофи - 600 - 700 грама
  • лук - 1 глава
  • мащерка
  • розмарин
  • пилешки бульон - 1 кубче
  • бяло вино - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и подсушете добре свинските ребърца.

Загрейте малко олио в тиган и ги запечатайте от всички страни.

Обелете и нарежете на колелца картофите.

Прехвърлете ги в тавата, в която ще печете ястието. Добавете лъжица олио към тях и разбъркайте добре.

Прибавете нарязания лук и натрошения бульон.

Отгоре поставете ребрата, сипете виното и водата, овкусете с подправките.

Покрийте добре с алуминиево фолио и включете фурната на 200 градуса.

Печете ребрата с картофи до готовност - 60-90 минути.

Накрая махнете фолиото и допечете до апетитен загар.

Най-вкусните ребра с картофи и пилешки бульон са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: