Начин на приготвяне
Всички посочени продукти сипете в съда на хлебопекарната - първо добавете течните съставки, след това брашното и отгоре натрошете маята. Включете уреда на програма месене и втасване - общо 90 минути.
Програмата хубаво трябва да смеси продуктите и да се получи лепкаво тесто. Започнете да добавяте по малко брашно, за да получите гладко и нелепящо тесто.
Извадете вече готовото тесто и го разточете на набрашнен плот. Трябва да се оформи кръгъл лист, дебел около 2 см.
С помощта на чашка изрежете кръгчета.
Сложете хартия за печене в тава и наредете кръгчетата тесто. Покрийте с чиста кърпа и оставете да втасат повторно.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете поничките до готовност. Още топли ги намажете с масло и ги охладете.
Поднесете печените понички с пудра захар или ги напълнете с крем по ваш избор.
Най-пухкавите понички на фурна са готови.