Ezine.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Най-пухкавите понички на фурна

Най-пухкавите понички на фурна

Най-пухкавите понички на фурна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Страхотни печени понички - пухкави и много вкусни"

Необходими продукти

  • прясно мляко - 2/3 ч.ч.
  • брашно - 1.5 ч.ч. (+ за доомесване)
  • захар - 1/4 ч.чаша
  • ванилия - 1 бр. (0.2 г)
  • мая - 1/2 кубче (21 г)
  • жълтъци - 2 броя
  • зехтин - 3 с.л.
  • сол - 1 щ.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички посочени продукти сипете в съда на хлебопекарната - първо добавете течните съставки, след това брашното и отгоре натрошете маята. Включете уреда на програма месене и втасване - общо 90 минути.

Програмата хубаво трябва да смеси продуктите и да се получи лепкаво тесто. Започнете да добавяте по малко брашно, за да получите гладко и нелепящо тесто.

Извадете вече готовото тесто и го разточете на набрашнен плот. Трябва да се оформи кръгъл лист, дебел около 2 см.

С помощта на чашка изрежете кръгчета.

Сложете хартия за печене в тава и наредете кръгчетата тесто. Покрийте с чиста кърпа и оставете да втасат повторно.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете поничките до готовност. Още топли ги намажете с масло и ги охладете.

Поднесете печените понички с пудра захар или ги напълнете с крем по ваш избор.

Най-пухкавите понички на фурна са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: