Начин на приготвяне
Първо разтворете маята в прясното мляко. Добавете лъжица от захарта, разбъркайте и оставете да шупне.
Към шупналата мая добавете яйцата, олиото, ванилията и останалата захар, разбъркайте.
Пресейте брашното и оформете кладенче в средата му, отстрани поръсете със сол.
Сипете сместа с маята вътре и постепенно замесете меко тесто. Покрийте готовото тесто с кърпа и оставете да втаса за 20-тина минути на топло.
Разточете втасалото тесто на кора. С чаша изрежете кръгчета.
Отново оставете да втаса за 15-тина минути.
Загрейте достатъчно количество олио и изпържете поничките до хубав златист загар и от двете страни.
Пригответе ваниловия крем, спазвайки указанията на опаковката, като добавите към него прясно мляко и захар.
Пуснете маслото в готовото нишесте.
Направете на всяка поничка отвори в единия край и напълнете с нишестето, което сте сипали в пош с накрайник.
Накрая може да ги поръсите с пудра захар.
Вкусните понички на фурна с ванилов крем са готови.