Начин на приготвяне
Лимецовото брашно се пресява в купа, в която ще се меси тестото.
Пудрата захар се изсипва с отделна купа.
Прибавя се бакпулверът и се разбърква много добре, след което се прибавя към брашното.
Разбърква се много добре.
Маслото се оставя на стайна температура, за да омекне.
В средата на брашното се прави кладенче, в което се слагат яйцата и нарязаното на малки парчета масло.
Замесва се меко тесто, което се завива във фолио за свежо съхранение.
Оставя се в хладилник за 12 часа.
След като се извади от хладилника, тестото се разделя на две части.
Всяка част се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина 1 см.
От кората се изрязват формички, които се нареждат в тава върху хартия за печене.
Пекат се 10 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса.
След като се извадят от фурната, коледните сладки се нареждат върху решетка, за да изстинат.