Начин на приготвяне
Към киселото мляко се прибавя содата бикарбонат. Амонячната сода се смесва с лимоновия сок. Яйцата и захарта се разбиват на пяна.
Брашното се пресява. Прави се кладенче и в него се поставят яйцата, разтопената и охладена свинска мас, млякото, амонячната сода, ванилията и настърганата кора на лимона.
Замесва се меко тесто за бисквити. Оставя се за няколко минути да се отпусне.
От тестото се късат малки топчета, оформят с ръце и се овалват в кристална захар. Домашните маслени бисквитки се подреждат се в тава, застлана с хартия за печене.
Сладките с мас се пекат в предварително загряла фурна на 180 градуса 15 минути.
Поднесете маслените бисквити с мас със следобедното кафе и се насладете!
Коментари