Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с шампанско и скариди

Ризото с шампанско и скариди

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Ризото с шампанско и скариди2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • масло - 2 с.л.
  • зелен лук - ½ ч.ч. (нарязан)
  • ориз - ½ ч.ч.
  • шампанско - 1 ч.ч.
  • бульон - 400 мл
  • скариди - 300 г (сварени)
  • пармезан - ¼ ч.ч. (настърган)
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтопява в дълбок тиган на среден огън. Нарязва се на ситно и се запържва 1 минута.

Добавя се оризът и се запържва 2 минути. Добавя се шампанското и се вари, докато течността не се изпари, за около 4 минути при непрекъснато бъркане.

Добавя се бульонът и се вари 15 минути, като се бърка от време на време.

Добавят се скаридите и се готви още 5 минути. Поръсва се със сол и с пармезан.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: