Агнешко с моркови и лук

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
08/06/2010
Приготвяне20 мин.
Готвене150 мин.
Общо170 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 033
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо на кубчета. Оваляйте парчетата със сол, червен пипер, 1 с.л олио и объркайте така, че да се покрият добре парчетата. Оставете да постои за минимум 30 мин.

Загрейте в тенджера или дълбок тиган останалата мазнина и прибавете парчетата агнешко. Запържете ги, докато побелеят, след което прибавете зеления лук, накълцан на дребно и кромида разполовен.

Объркайте и оставете 4-5 минути да се задушат заедно с агнешкото. Междувременно нарежете морковите на големи парчета и ги прибавете.

Свалете от огъня, добавете 2/3 ч.ч вода, магданоза, джоджена, сол и черен пипер, объркайте всичко и го изсипете в гювеч.

Покрийте с фолио и сложете да се пече на 190 градуса за около 2 часа. Отстранете фолиото и печете още десетина минути.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
27.20 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар