Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени чушки»Печени пълнени чушки с нахут

Печени пълнени чушки с нахут

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Печени пълнени чушки с нахут
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Постни пълнени чушки с нахут, подходящи за трапезата на Бъдни вечер"

Необходими продукти

  • нахут - 350 г сварен (от консерва)
  • камби - 4 червени
  • лук - 1 средна глава
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • кориандър - 1 шепа пресен
  • пюре от чушки - 1 с.л.
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изрежете капачетата на чушките, почистете ги от жили и семки, измийте ги.

Намазнете тава за печене. Сложете вътре камбите (с отворите нагоре) и ги изпечете в загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути.

Междувременно наситнете лука и го запържете в загрято олио. Когато омекне, прибавете към него двата вида пюре, посолете и прибавете захарта.

След 2-3 минути готвене прибавете вътре отцедения нахут и наситнения кориандър. Разбъркайте и след 1-2 минути свалете от котлона.

Извадете печените чушки от фурната, отцедете ги от сока и ги напълнете с плънката.

Поръсете пълнените чушки с малко олио и отново ги върнете във фурната. Изпечете ги до готовност - около 20-тина минути.

Печените пълнени чушки с нахут са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: