Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Напукани Сладки»Празнични напукани курабии с ликьор

Празнични напукани курабии с ликьор

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1364742k201
Празнични напукани курабии с ликьор
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4с Видео
02/12/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
37 мин.
Порции
5
"Разкошни напукани сладки за празничната трапеза"

Необходими Продукти

  • масло - 100 грама
  • брашно - 300 грама
  • захар - 120 грама
  • пудра захар
  • ликьор - 50 мл (Alchermes)
  • бакпулвер - 6 грама
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер захарта с омекналото масло. Прибавете към тях яйцето, като не спирате да бъркате.

Сипете ликьора към получения маслен крем.

В подходяща купа пресейте брашното с бакпулвера и щипка сол. Добавете го към горната смес и измесете хубаво тесто.

Покрийте тестото и го приберете в хладилник за няколко часа.

Откъсвайте от тестото малки парчета (12 грама) и ги оформете на еднакви топчета.

Оваляйте ги в кристалната захар, след това в пудра захар.

Сложете хартия за печене в тава и наредете курабиите.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете напуканите сладки до готовност - около 10-тина минути.

Празничните напукани курабии с ликьор са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: