Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Бутер тесто»Кроасани»Бутер кроасани с мармалад

Бутер кроасани с мармалад

Росица ПетроваРосица Петрова
Експерт
3732k5k1
Бутер кроасани с мармалад
Снимка: Росица Петрова
3 / 11
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Бутер кроасани с мармалад - топли, ароматни и много вкусни."

Необходими продукти

  • бутертесто - 275 г охладено
  • мармалад - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • маково семе
  • кафява захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да почнете да приготвяте тези бутер кроасани с мармалад, включете фурната да загрява на 220° С.

Развийте бутер тестото върху работния плот и го нарежете с нож за рязане на пица на 4 равни правоъгълника. След това всеки правоъгълник разрежете на две по диагонал. Така ще се получат 8 дълги триъгълници.

Тестото не съм разточвала допълнително.

В широката част на всеки триъгълник сложете по половин лъжица любим мармалад. Ползвах домашен шипков мармалад.

Навийте на кифличка и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.

С четка, потопена в разбито яйце намажете всичките кроасани и по желание ги поръсете с маково семе или кафява захар.

Сложете кроасаните да се пекат в загрятата вече фурна за 20-25 минути, до златисто.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: