Начин на приготвяне
Преди да почнете да приготвяте тези бутер кроасани с мармалад, включете фурната да загрява на 220° С.
Развийте бутер тестото върху работния плот и го нарежете с нож за рязане на пица на 4 равни правоъгълника. След това всеки правоъгълник разрежете на две по диагонал. Така ще се получат 8 дълги триъгълници.
Тестото не съм разточвала допълнително.
В широката част на всеки триъгълник сложете по половин лъжица любим мармалад. Ползвах домашен шипков мармалад.
Навийте на кифличка и ги наредете в тава, покрита с хартия за печене.
С четка, потопена в разбито яйце намажете всичките кроасани и по желание ги поръсете с маково семе или кафява захар.
Сложете кроасаните да се пекат в загрятата вече фурна за 20-25 минути, до златисто.