Начин на приготвяне
Измийте гъбите и отстранете пънчетата.
Поставете ги в тава за печене и ги залейте с 1 ч.ч. вода. Сложете ги леко да се запекат на 200 градуса до полуготово състояние.
Нарежете пънчетата на много на ситно. В дълбок тиган се загрява зехтина и се задушават нарязаните пънчета, а когато са полуготови се добавят нарязаните на ситно зелен лук и шунка и се разбърква.
Махнете плънката от огъня и след като изстине настържете синьото сирене.
Извадете гъбите от фурната и излейте водата, която се е събрала при печенето в тях.
Разпределете сместта равномерно във всички гъби. Отгоре се слага парче кашквал - по-дебело.
Изпечете гъбите до лек загар на кашкавала.
Сервирайте върху питка арабски хляб, като поръсите деликатно всяка гъбка с малко червен пипер.