Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Пълнени гъби със синьо сирене

Пълнени гъби със синьо сирене

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Пълнени гъби със синьо сирене1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Ароматно и вкусна предястие, което ще остави гостите ви без думи!"

Необходими продукти

  • гъби - 1 кг печурки (по - едри)
  • лук - 2 - 3 стръка зелен
  • шунка - 150 гр или бекон
  • кашкавал - 150 гр
  • синьо сирене - 100 гр
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • червен пипер - 2 - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и отстранете пънчетата.

Поставете ги в тава за печене и ги залейте с 1 ч.ч. вода. Сложете ги леко да се запекат на 200 градуса до полуготово състояние.

Нарежете пънчетата на много на ситно. В дълбок тиган се загрява зехтина и се задушават нарязаните пънчета, а когато са полуготови се добавят нарязаните на ситно зелен лук и шунка и се разбърква.

Махнете плънката от огъня и след като изстине настържете синьото сирене.

Извадете гъбите от фурната и излейте водата, която се е събрала при печенето в тях.

Разпределете сместта равномерно във всички гъби. Отгоре се слага парче кашквал - по-дебело.

Изпечете гъбите до лек загар на кашкавала.

Сервирайте върху питка арабски хляб, като поръсите деликатно всяка гъбка с малко червен пипер.

Рейтинг

4.7
512
42
31
20
10
Дай твоята оценка: