Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Крокети»Вегетариански крокети от леща и гъби

Вегетариански крокети от леща и гъби

JuliyaJuliya
Новак
1093342k
Вегетариански крокети от леща и гъби
Снимка: Juliya
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Сервирайте вегетарианските крокети от леща топли с любим сос."

Необходими продукти

  • червена леща - 1/2 ч.л.
  • печурки - 100 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр. (размер S)
  • галета - 4 с.л. + за овалване
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и сварете червената леща за около 7 минути и я сипете в цедка.

В тигана задушете нарязаните на ситно лук, морков, печурки и чесън.

В купа смесете лещата и задушените зеленчуци, прибавете 1 яйце, 4 с.л. галета и подправките и разбъркайте.

Оформете продълговати крокети, оваляйте ги в галетата, после ги потопете в разбитото яйце, а след това пак в галетата.

Подредете вегетарианските крокетчета в тава, намазана с олио, поръсете крокетите отгоре с олио и печете в предварително загрята фурна на 180°C за 30 минути, като ги обърнете веднъж.

Сервирайте вегетарианските крокети от леща и гъби топли с апетитен сос.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: