Начин на приготвяне
Сварете целите картофи в леко подсолена вода, след което ги обелете и намачкайте, докато са още топли.
Посолете ги и добавете към тях леко затопленото мляко, маслото и яйцата. Разбъркайте до получаване на хомогенно картофено пюре.
Смесете каймата с чубрицата, наситнения лук, солта, черния пипер и кимиона.
Сложете хартия за печене в тава. Оформете гнезда от картофеното пюре върху тавата, а върху всяко едно сложете от каймата, направена на кюфтета.
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете картофените гнезда до готовност - около 45 минути.
В средата на печенете извадете гнездата и сложете върху всяко едно резен домат.
Сервирайте топли в компанията на хубава напитка.
Бабините картофени гнезда с вкусна плънка са готови.