Начин на приготвяне
Смелете бисквитите. Разтопете и охладете маслото, добавете го към бисквитеното брашно и разбъркайте до получаване на хубави трохи.
Пригответе форма с падащо дъно (20-22 см) и я покрийте с хартия за печене.
Сипете половината от трохите и заравнете хубаво. Приберете в хладилник. Останалата половина от трохите също сложете в хладилника.
Сипете в купа рикотата, добавете пудрата захар и разбийте с мксер.
В отделна купа разбийте сметаната. Прибавете я на части към рикотата, като бъркате на най-слабата степен на миксера.
Извадете формата с бисквитения блат от хладилника. Сипете половината от крема и покрийте с наситнени ягодки.
Отгоре разпределете и останалия крем, заравнете.
Поръсете ягодовия сладкиш с втората част от бисквитените трохи и прберете в хладлник за няколко часа.
Украсете с нарязани ягоди и поръсете с пудра захар.
Ягодовият сладкиш с бисквити и рикота е готов.