Лозови сърми със стафиди и гъби

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
31
17k
19/05/2010
"Някои хора намират любовта на живота си, а ние открихме тези сарми, което си е почти същото "
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 866
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг3.8 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се запържва ситно нарязания лук, след което слагаме ориза. Доливаме 1 чаша вода и оставяме да ври на слаб огън докато попие водата.

Подправяме цялата смес и добавяме стафидите и ситно нарязаните гъбки. С полуготовата смес навиваме сърмичките и ги поставяме в една тенджера.

Притискаме отгоре с чиния и доливаме вода. Оставяме да къкри 1 час на слаб огън.

Може да се сервира с кисело мляко, сос снежанка и лимонче.

Класически български гювеч с капак 7л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Класически български гювеч с капак 7л
25.99 лв.
Виж ››

Вече знаем, че тайната на вкусните ястия е в това, че са приготвени с много любов и в глинен гювеч с капак с голям обем.

Рейтинг

5 0
4 3
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Руми
Руми
19.07.2014 15:35
Свекърва ми го натрошава вътре в плънката и като е готова и едно яйце добавя
0
0
Пламен Митев
Пламен Митев
01.03.2014 06:48
А сиренето за какво е?
0
1