Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювечета»Гювечета със свинско, гъби и бекон

Гювечета със свинско, гъби и бекон

Гювечета със свинско, гъби и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Страхотни богати гювечета, които да си похапнете вкусно-вкусно"

Необходими продукти

  • свинско месо - 500 грама
  • печурки - 200 грама
  • бяло вино - 200 мл
  • бекон - 100 грама
  • доматен сос - 150 мл
  • лук - 2 глави
  • черен пипер
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно бекона, а свинското на късчета.

Нарежете лука на кубчета, а гъбите на тънко.

Загрейте олиото и запържете месото и лука. Похлупете и задушете за 15-тина минути.

След това добавете виното, гъбите и доматения сос. Поръсете със сол и черен пипер и продължете готвенето за още 15-тина минути или до изпаряване на течността.

Прибавете нарязания бекон и разбъркайте.

Разпределете сместа в гювечета.

Пъхнете ги във фурната, загрейте на 180 градуса и печете докато ястието остане на мазнина - 20-тина минути.

Гювечетата със свинско, гъби и бекон са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: