Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и захарта до получаване на пяна.
Сварете прясното мляко, като разтворите в него щипка сол.
Размийте нишестето с малко студена вода. С непрекъснато бъркане го добавете към млякото.
Охладете млечната смес и я добавете към яйцата, ароматизирайте с ванилията. Варете крема до сгъстяване, като не спирате да разбърквате.
Нарежете ананаса и го пасирайте. Смесете го с пудрата захар и сметаната, добавете към поизстиналия млечен крем.
Махнете костилките на черешите.
Разпределете ги избраните чаши и върху тях сипете от крема.
В средата поставете шоколадов бонбон.
Украсетете плодовия крем с череши и ананас.
Черешовият крем с ананас и бонбони е готов.