Начин на приготвяне
Сипете брашното на плота и оформете кладенче в средата му. Добавете вътре яйцето и кубчето масло, постепенно добавете и останалите продукти за тестото.
Започнете да мачкате с пръсти и замесете гладко тесто. Увийте масленото тесто в стреч фолио и го прибавете да стегне в хладилника за 30-тина минути.
Следва приготвянето на пълнежа. Сипете в блендера захарта, яйцата, брашното и крема сиренето. Пасирайте.
Извадете охладеното тесто.
Намазнете добре форма за пай. Отделете около 1/3 от тестото, а останалото разточете на кора с дебелина около 3 мм. Прехвърлете го във формата.
Надупчете основата с вилица и поръсете с галетата. Отгоре сипете пълнежа и заравнете. Поръсете с малините и боровинките.
От отделеното тесто направете ленти и ги подредете върху пая.
Разбийте жълтъка и го смесете със сметаната. Намажете хубаво плодовия пай.
Загрейте фурната на 170 градуса и го изпечете до готовност.
Боровинковият пай с малини и крема сирене е чуден.