Ezine.bg»Рецепти»Гарнитури»Пастет»Свински пастет с вино и чушки

Свински пастет с вино и чушки

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1464932k
Свински пастет с вино и чушки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5
"Страхотен домашен пастет, който с удоволствие ще намажете на филийка хляб"

Необходими продукти

  • свински дроб - 400 грама
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • червено вино - 50 мл
  • червени чушки - 1 бр.
  • масло - 1 бучка
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер
  • розмарин
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука, чушката и моркова.

В тиган налейте зехтина и сипете вътре зеленчуците. Посолете и ги овкусете с черен пипер.

Сложете капак и ги задушете до омекване. Прибавете нарязания на парченца свински дроб и сипете виното.

Гответе около 15 минути и свалете от огъня. Поръсете с наситнен пресен розмарин - 1 щипка.

Охладете и пасирайте до хомогенност.

Прехвърлете пастета в чисти малки бурканчета.

Разтопете масло и залейте свинския пастет отгоре - така ще се запечата по-добре.

Пуснете по едно клонче розмарин в маслото. Съхранявайте готовия пастет в хладилник за няколко дни или пък стерилизирайте, ако искате да го запазите за по-дълго.

Свинският пастет с вино и чушки е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: