Заек с кисело мляко

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
11/05/2010
"Ароматен заек на фурна, както баба го приготвяше - с кисело мляко и вкусна плънка "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 899
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата6
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цял заек почистен, свяряваме вътрешностите и правим от тях пълнеж със ориз.

Напълва се заека, намазва се обилно с масло, зашива се и се поставя в тавичка на която дъното е покрито със скара.

Добавяме отдолу вода и печем около 1, 5 час на умерена фурна, след това изваждаме заека и го покриваме с 2 кофички кисело мляко 3%. Пече се докато се получи бежова коричка.

Пълнежът може да се направи с ориз, 1 глава лук и вътрешностите на заека.

Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см-24%
Приготвяй си тази рецепта в:
Комплект от три кръгли тави от неръждаема стомана - 28см, 32см и 36см
25.00 лв.
18.99 лв.
Виж ››

Комплект от 3 кръгли тави, която всяка домакиня би посрещнала с отворени обятия. С възможност за приготвяне и съхранение за малко или по-голямо количество храна.

Рейтинг

5 6
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Глория
Глория
25.02.2012 17:54
Пако, не искам аз да Ви обиждам, но преди да коментирате се запознайте с кухнята на различните страни. Заекът на кубински се приготвя с прясно, НЕ кисело мляко!
0
0
Пако
Пако
25.02.2012 01:00
Пепука, не искам да обиждам ниската ви кулинарна култура, но заек с кисело мляко и маринован заек по кубински са едно и също.
0
0
pepuca
pepuca
22.03.2011 13:23
А защо снимката на този заек е идентична с тази на маринования заек по кубински ?
0
0