Начин на приготвяне
Мидите се отцеждат. Виното се кипва. Добавят се мидите, котлонът се намалява, и всичко се разбърква, докато цялото вино не се изпари. Морковите се обелват и се режат на тънки кръгчета.
Лукът се реже на ситно и се запържва заедно с морковите за 3 минути при непрекъснато бъркане. Котлонът се намалява до минимум, сместа се покрива с капак и се оставя на котлона. Кипва се половин литра вода и се добавя царевицата заедно със сока от консервата. Вари се 3 минути.
Бульонът се прецежда. Три четвърти от царевицата се добавят към задушените зеленчуци. Задушават се още 2 минути и се свалят от котлона. Всичко се пасира и се добавя към прецедения бульон.
Добавя се млякото, дафиновият лист и всичко се кипва. Котлонът се намалява, добавят се мидите и останалата царевица и след 5 минути супата се сваля от огъня.