Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена сьомга със сметана и праз

Печена сьомга със сметана и праз

Печена сьомга със сметана и праз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Страхотна печена риба, която гарантирано много ще ви се услади"

Необходими продукти

  • котлети от сьомга - 4 броя
  • готварска сметана - 200 мл
  • масло - 1 бучка
  • праз - 2 броя
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте хубаво праза, след което го нарежете.

Разтопете в загрят тиган маслото и задушете праза до омекване - 10-15 минути.

Прехвърлете готовия праза в йенска форма.

Отгоре наредете котлетите от сьомга, посолете и ги овкусете с черен пипер.

Полейте всичко със сметаната и сложете капака на фурната.

Сложете във фурната, включете на 200 градуса и печете рибата до готовност.

Печената сьомга със сметана и праз е чудна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: