Начин на приготвяне
Първо измийте хубаво аспержите. Отчупете твърдия край, който се намира в основата им. По-дебелите аспержи може да обелите, по-тънките оставете така.
Почистете чесъна и нарежете надлъжно скилидките.
Загрейте зехтина в по-голям грил тиган.
Пуснете вътре чесъна и след малко наредете ред аспержи.
Когато добият загар от едната страна, може да ги обърнете и от другата.
Гответе ги на по-силен огън - така вътре ще си останат хреки, а отвън ще са хрупкави и вкусни.
Махнете чесъна, ако видите, че прегаря прекалено, защото в противен случай ще се отрази на вкуса на зеленчука.
Извадете готовите аспержи и ги поръсете с настърган пармезан и едра сол.
Ароматните чеснови аспержи с масло и пармезан са готови.