ezine.bg»Рецепти»Риба»Суши»Суши с авокадо и сьомга

Суши с авокадо и сьомга

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Суши с авокадо и сьомга1 / 2
26/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
310 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
335 мин.
Порции
48 бр.
"Знаем, че и вие сте големи любители на сушито, затова ви предизвикваме да опитате нашето любимо суши с авокадо и сьомга"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оризът се накисва за 4 часа. Отцежда се и се сварява. След като сте го сварили пак го отцедете, важно е оризът да бъде по-сух, заради следващата му обработка с оцета.

Оцетът се загрява с двете лъжички кафява захар, докато захарта се разтвори напълно (около 2-3 мин.), след това се оставя да се охлади за около 3 минутки и се прибавя към ориза. Оставете оризът хубаво да се охлади.

Краставицата и авокадото ги обелете и ги нарежете на тънки ивици.

Разгънете внимателно едно листо нори (водорасло) върху дървена решетка или мокра кърпа. Разнесете тънък слой от ориза върху цялото листо, като оставите разстояние по един сантиметър по краищата. Наредете лента краставица, авокадо и сьомга върху ориза.

Внимателно навивайте листото на руло. Така навийте и останалите листа нори. След това поставете така навитите рола, да се стегнат в хладилник за около час. Разрежете с остър нож всяко руло на 8 равни части.

Сервирайте със соев сос и васаби.

Рейтинг

4.9
56
41
30
20
10
Дай твоята оценка: