Руски десерт с боровинки и извара

26/07/2014
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене30 мин.
  • Общо45 мин.
  • Порции5
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо690
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боровинките се измиват, намачкват се с дървено чукче и се кипват за 2 минути.

Прецеждат се и в отварата се добавя захар. Сместа се кипва и се оставя да се охлади.

Грисът се сварява в млякото и се разпределя в тава, намазана с мазнина.

След като грисът изстине, се нарязва на квадратчета, слага се в чинии и се залива с охладената отвара.

Сервира се с бита сметана.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар