Печена цикория в бекон

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
286
27
241
21/07/2014
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 286
  • Преглеждания за месеца45
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цикориите се почистват, като кочанчето се отрязва отдолу. Маслото се разтопява и в него се запържват кочанчетата за 5 минути, като се обръщат периодично.

Добавя се бульонът, солта и всичко се кипва. Котлонът се намалява и сместа се задушава 6 минути под капак. Всяко кочанче цикориря се завива в 2 ленти бекон.

Слагат се едно до друго в тава, намазана с мазнина. Бульонът се кипва така, че да се изпари наполовина. Добавя се маскарпонето.

Този сос се излива върху цикориите. Ементалът се нарязва на тънки резени и се слага отгоре. Пече се 15 минути на 170 градуса.

Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см-23%
Страхотен аксесоар за поднасяне:
Бамбукова дъска за сервиране със слюда - 21 см
13.50 лв.
10.39 лв.
Виж ››

Красива и елегантна бамбукова дъска за рязане и сервиране. Изработена от качествен бамбук, със слюда в единия край, тази дъска за рязане е вашето решение за страхотно първо впечатление. Създава удобство в кухнята и се поддържа лесно. Ако търсите дъска за впечатляваща презентация, вече я намерихте.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар