Супа от сьомга

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Супа от сьомга
27/11/2008
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Нежна като кадифе супа от сьомга, от която гарантирано ще си сипете допълнително"

Необходими Продукти

  • сьомга - 2 глави
  • риба - сьомга 2 бр. рагу
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • масло - 2 с.л.
  • прясно мляко - 200 мл.
  • сметана - готварска течна 300 гр.
  • копър
  • магданоз
  • яйца - 1 жълтък
  • нишесте - 50 гр.
  • лимони - сок от 1/2 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Главата и рагуто сьомга се измиват и се слагат да се варят във вода, колкото да ги покрие и с малко сол.

Лукът и морковът се нарязват на ситно и се задушават в маслото заедно със ситно нарязаните копър и магданоз.

След като заври сьомгата, се изважда и се обезкостява. Към врящия бульон се прибавят задушените зеленчуци, които се оставят да се сварят до готовност. Когато са готови, връщаме месото от сьомгата и прибавяме прясното мляко. Ври около 5 минути, след което се добавя сметаната. Ври още две минути и застройваме с разбитото с малко вода и жълтъкът нишесте. Добавяме лимоновия сок и варим още минутка. Подправя се със сол и много черен пипер.

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка: