Ezine.bg»Рецепти»Паста»Макарони с пилешки сърца

Макарони с пилешки сърца

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Макарони с пилешки сърца2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • макарони - 350 г
  • пилешки сърца - 300 г
  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • брашно - 1 с.л.
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 2 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • червено вино - 2 с.л.
  • бульон - 50 мл пилешки
  • кашкавал - 50 г
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - ¼ ч.л. млян
  • сол - 3 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сърцата се овалват в смес от брашното, солта и черния пипер. Лукът и чесънът се нарязват на ситно и се пържат в смес от олио и масло.

Добавят се дафиновият лист, ситно нарязаните домати, оцетът, виното, бульонът и се задушават до сгъстяване.

Дафиновите листа се изваждат. Пастата се вари в солена вода, отцежда се и се смесва с дробчетата. Поръсва се с настърган кашкавал.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: