Начин на приготвяне
Първо, разбиваме яйцата заедно с меда и солта в подходяща купа. При непрекъснато бъркане добавяме и останалите продукти за блата.
Във форма за торта с диаметър 20 см, покрита с хартия за печене, прехвърляме и изпичаме полученото тесто за блата. За да се получат няколко блата, не е задължително да разделим тестото на три части. Достатъчно е да изпечем тестото наведнъж и после да го разрежем на отделни блатове.
Печем до готовност в предварително загрята фурна до 180 °C при непрекъснато наблюдение. След като изстине добре, го разрязваме хоризонтално на три тънки блата (ползвам конец).
За крема разбиваме сметаната, маскарпонето, пудрата захар и течния шоколад до хомогенна смес.
Върху подходяща поставка за торта слагаме единия блат, мажем го по повърхността с крем маскарпоне, върху него поставяме втория блат, като и неговата повърхност мажем с крем. Накрая поставяме третия блат и измазваме цялата сметанова торта с крем.
Поставяме за 1 нощ в хладилник.
На другия ден украсяваме сметановата тортата с френски макарони и шоколадови топчета.
Да е сладко на вашия любим с тази оригинална торта за мъж!