Начин на приготвяне
Всички продукти трябва да са на стайна температура. Маслото трябва да е меко.
За блата разбийте маслото и двата вида захар на пухкав крем.
Прибавете жълтъците, брашното от рожков, размито в малко гореща вода, ромът, ванилията и бадемите, предварително смлени.
Прибавете също кокосовото брашно и разбъркайте.
Разбийте белтъците на твърд сняг с щипка сол и с внимателно бъркане ги прибавете към сместа за блата за торта.
Постелете дъното на тортена форма 24 см с хартия за печене. Сипете вътре тестото, загладете и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 25 минути. Оставете блата да се охлади добре.
През това време пригответе крема.
Разтворете 2 пакетчета куахада в течната сметана. Прибавете към тях заквасената сметана и захарта и ги затоплете до завиране.
След това прибавете изварата, фино настъргна кора на половин лайм и прясно изцеден сок от лайма.
Разбъркайте добре.
Поставете блата в подходяща чиния и го стегнете с регулируем ринг, след което го залейте с крема.
Приберете готовата торта в хладилник за няколко часа, за да стегне.
Щом крема е стегнал, декорирайте тортата с пресни ягоди и боровинки, освежете с няколко листа мента и сервирайте.
Да ви е сладко с ягодова торта с куахада!