Начин на приготвяне
Месото се почиства от ципите и сухожилията. Правят се разрези с нож и се пълнят с парченца сланина. Слага се в тава. Зеленчуците се режат на ситно. Лукът се запържва до прозрачно, добавят се останалите зеленчуци и се пържат до златисто.
Добавят се оцетът и една чаша вряла вода. Зеленчуците се добавят към месото, добавя се дафиновият лист, черният пипер, солта и всичко се пече на фурна на 210 градуса под капак до омекване. При нужда се долива вода. Месото се вади от тавата и се нарязва.
Сосът се слага в метална купа, добавя се сметаната, смесена с брашното и горчицата, добавят се захарта и лимоновият сок и всичко се вари на бавен огън 5 минути. Прецежда се през сито и се затопля. Месото се сервира, полято със соса.