Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Картофени кюфтета»Картофени кюфтенца с кашкавал и извара на фурна

Картофени кюфтенца с кашкавал и извара на фурна

Картофени кюфтенца с кашкавал и извара на фурна
Снимка: Веселина Константинова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Чудни картофени кюфтенца с апетитно разтопен кашкавал Ммм, ухаят невероятно"

Необходими продукти

  • картофи - 500 грама сварени
  • тиквички - 1 брой
  • яйца - 3 броя
  • кашкавалена извара - 150 грама
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган
  • универсална зеленчукова подправка
  • копър - 3 - 4 стръка
  • магданоз - 3 - 4 стръка
  • олио - за поръсване
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо настържете картофите и тиквичката. Посолете настърганата тиквичка и я оставете да се отцеди от течността.

Смесете картофите с тиквичката и добавете изварата и наситнените магданоз, копър и чесън. Овкусете със сол и зеленчуковата подправка, разбъркайте.

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Добавете белтъците към зеленчуковата смес.

Сложете хартия за печене в тава, намазнете я леко.

Оформете картофените кюфтета и намажете всяко едно с жълтък.

Загрейте фурната на 180-200 градуса и изпечете кюфтенцата до апетитен златист загар.

Накрая поръсете всяко кюфте с настърган кашкавал и върнете във фурната да се разтопи.

Картофените кюфтенца с кашкавал и извара на фурна са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: