Начин на приготвяне
Първо настържете картофите и тиквичката. Посолете настърганата тиквичка и я оставете да се отцеди от течността.
Смесете картофите с тиквичката и добавете изварата и наситнените магданоз, копър и чесън. Овкусете със сол и зеленчуковата подправка, разбъркайте.
Разделете яйцата на белтъци и жълтъци. Добавете белтъците към зеленчуковата смес.
Сложете хартия за печене в тава, намазнете я леко.
Оформете картофените кюфтета и намажете всяко едно с жълтък.
Загрейте фурната на 180-200 градуса и изпечете кюфтенцата до апетитен златист загар.
Накрая поръсете всяко кюфте с настърган кашкавал и върнете във фурната да се разтопи.
Картофените кюфтенца с кашкавал и извара на фурна са готови.