Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Най-вкусните канелени рулца

Най-вкусните канелени рулца

friends kitchenfriends kitchen
Новак
1445
Най-вкусните канелени рулца
Снимка: friends kitchen
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Ароматът на канела се усеща в цялата кухня..."

Необходими продукти

  • прясно мляко - 400 мл (топло)
  • брашно - 580 грама
  • бяла захар - 70 грама
  • мая - 1 с.лъжица
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • масло - 100 г разтопено + 60 грама меко
  • кафява захар - 5 с.л.
  • канела - 2 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете затопленото мляко със заквасената сметана, бялата захар и маята. Разбъркайте и ги оставете за 10-тина минути.

Към тази смес добавете 480 грама от брашното и 100 грама разтопено масло. Първоначално бъркайте с дървена лъжица, за да се обединят хубаво съставките. Получава се лепкаво тесто, но на този етап не сипвайте повече брашно.

Покрийте с фолио и чиста кърпа купата и оставете тестото да втаса за час.

Извадете втасалото тесто на плота и започнете да го месите с останалото брашно (100 г) и лъжичката бакпулвер. Месете 10-тина минути, като добавяте брашното и бакпулвера постепенно.

Разточете тестото на правоъгълник. Намажете много хубаво с 60 грама меко масло.

Смесете канелата с кафявата захар и поръсете върху маслото. Навийте кората на руло, като започнете от по-дългата страна.

Нарежете с много остър нож на рулца (може да използвате и конец за зъби).

Покрийте тава с хартия за печене и наредете рулцата. Отгоре сложете кърпа и оставете да втасат за 20-30 минути.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете канелените рулца до готовност - около 30 минути. Ако започнат да прегарят, покрийте ги с фолио.

Когато рулцата се охладят, може да ги поръсите с глазура, приготвена от мляко и пудра захар.

Най-вкусните канелени рулца са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: