Начин на приготвяне
Смесете затопленото мляко със заквасената сметана, бялата захар и маята. Разбъркайте и ги оставете за 10-тина минути.
Към тази смес добавете 480 грама от брашното и 100 грама разтопено масло. Първоначално бъркайте с дървена лъжица, за да се обединят хубаво съставките. Получава се лепкаво тесто, но на този етап не сипвайте повече брашно.
Покрийте с фолио и чиста кърпа купата и оставете тестото да втаса за час.
Извадете втасалото тесто на плота и започнете да го месите с останалото брашно (100 г) и лъжичката бакпулвер. Месете 10-тина минути, като добавяте брашното и бакпулвера постепенно.
Разточете тестото на правоъгълник. Намажете много хубаво с 60 грама меко масло.
Смесете канелата с кафявата захар и поръсете върху маслото. Навийте кората на руло, като започнете от по-дългата страна.
Нарежете с много остър нож на рулца (може да използвате и конец за зъби).
Покрийте тава с хартия за печене и наредете рулцата. Отгоре сложете кърпа и оставете да втасат за 20-30 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете канелените рулца до готовност - около 30 минути. Ако започнат да прегарят, покрийте ги с фолио.
Когато рулцата се охладят, може да ги поръсите с глазура, приготвена от мляко и пудра захар.
Най-вкусните канелени рулца са готови.