Начин на приготвяне
Накиснете фурмите в гореща вода за 10-15 минути, като преди това сте премахнали костилките им.
След това ги отцедете добре и сложете в блендер заедно с орехите, овесените ядки и брашното от рожков.
Смелете ги на кратки пулсации.
Прехвърлете тази смес в купа и прибавете към нея кокосовите стърготини и фино настъргана кора на половин лайм.
Разбъркайте добре, за да се смесят съставките и от получената смес оформете блат и малък борд във форма за тарт 24- 26 см.
Сложете основата за тарта в хладилник за 30 минути, а през това време пригответе крема.
Разтопете кокосовото масло и го оставете да се охлади, но да остане течно.
Сложете месестата част на 4-5 добре узрели авокадо в блендер.
Прибавете към тях прясно изцеден сок на 1 лайм и блендирайте до гладка смес.
След това прибавете кората на лайма, кокосовото масло и сиропа от агаве.
Опитайте и при желание добавете още малко сироп от агаве. Разбъркайте и разпределете крема върху охладената основа на тарта.
Покрийте формата със стреч фолио и сложете в хладилник за една нощ.
На следващия ден декорирайте веган тарта в пресни ягоди и боровинки.
Да ви е сладко с този плодов тарт!
Източник: lussi's world of Artcraft