Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Френска кайсиева шарлотка

Френска кайсиева шарлотка

Нина НордНина Норд
Джедай
5520
Френска кайсиева шарлотка2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Изкусително по френски от авторите на най-ароматните лесни десерти"

Необходими продукти

  • франзела - 1 бр.
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • канела - на върха на ножа
  • вода - ½ ч.ч.
  • кайсиево сладко - 3 с.л.
  • кайсии - 16 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сладкото се смесва с водата и се кипва. Франзелата се реже на тънки филийки и те се топват в сиропа. След това се запичат леко на фурна.

С част от тези филийки се покрива дъното и стените на форма за кекс, намазана с масло. Кайсиите се измиват, махат се костилките и плодовете се нарязват на резенчета.

Слагат се кайсии, след това се слага един ред филийки, отново кайсии, като всеки ред се поръсва със захар, смесена с канела.

Отгоре се слагат филийки и шарлотката се пече под капак 35 минути на 180 градуса.

Рейтинг

4
52
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Йорданка Димитрова
Йорданка Димитрова
Защо снимката и текстът не са за един и същи сладкиш?Това е кофти подход!
02.08.2014 11:49
1