Начин на приготвяне
Угасете двата вида сода в киселото мляко и оставете сместа да шупне.
В друга купа разбийте яйцата заедно със захарта. Прибавете лимоновата кора, шупналото мляко, пресятото брашно и ванилиите. Постепенно замесете меко тесто. Покрийте го и го оставете да почине за около 10 минути.
Разточете готовото тесто на кръгла кора, дебела около 1/2 см. С формички по ваш избор изрежете фигурки.
Сложете хартия за печене в тава и наредете захаринките на разстояние една от друга.
Разбийте жълтъка с малко олио и намажете курабийките, а отгоре ги поръсете с малко захар.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете курабийките докато порозовеят леко.
Съхранявайте ги в кутия с капак, за да останат мекички.
Ретро великденските захарни курабийки са готови.