Агнешко месо със сос от ким

Нина НордНина Норд
Джедай
5520
Агнешко месо със сос от ким2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 600 г
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 бр.
  • корен - 4 бр. от магданоз
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - ½ ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • масло - 60 г
  • сметана - 4 с.л.
  • ким - ½ ч.л.
  • бульон - ½ ч.ч. месен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се разрязва на едри парчета и се задушава заедно с нарязаните морков, корени от магданоз и лук. Всичко се посолява.

Брашното се запържва на сух тиган, добавя се маслото и се разбърква. Добавя се бульонът, сметаната и всичко се смесва.

Месото се смесва със соса, добавя се нарязаният чесън, кимът и всичко се загрява за 5 минути на слаб огън.

Месото се сервира, залято със сос.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: