Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Запеканки»Тиквички ала пармиджана

Тиквички ала пармиджана

JuliyaJuliya
Новак
1093342k
Тиквички ала пармиджана3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
2
"Сочни, ароматни и вкусни тиквички на фурна с апетитна плънка от италиански сирена Да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • тиквички - 2 бр.
  • домати - 200 мл пасирани
  • моцарела - 125 г
  • пармезан - 50 г
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • чесън - 1 скилидка
  • босилек - 1 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и ги нарежете по дължина.

Подредете тиквичките в тава за печене, посолете и поръсете с малко зехтин.

Печете в предварително загрята на 200 °C фурна за 20-30 минути, докато тиквичките омекнат.

В останалия зехтин запържете за кратко наситнения чесън.

Добавете доматите, босилека, солта, захарта и черен пипер и гответе около 10 минути на слаб огън.

Настържете пармезана на ситно ренде, а моцарелата нарежете на тънко.

Намажете тава с доматен сос, наредете парчета от тиквичките, доматен сос, моцарела, пармезан и така до изчерпаване на продуктите.

Печете в загрята на 190 °C фурна за около 20-30 минути.

Тиквичките ала пармиджана са готови.

Оставете да се охладят, преди да нарежете запеканката с тиквички.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: