Начин на приготвяне
Сварете пуешкото месо в посолена вода и няколко зърна черен пипер до готовност. Междувременно премахвайте образувалата се пяна.
Аз сварих месото в мултикукър под налягане за 25 минути.
След като месото се свари, го накъсайте на хапки, а бульона прецедете и запазете.
Нарежете глава кромид лук на ситно и го задушете в загрято олио и бучка масло.
Щом лукът омекне прибавете гъбите, предварително почистени и нарязани както и 2 скилидки чесън, наряазани на дребно.
Ползвах замразени манатарки, които размразих и нарязах на дребно.
Запържете гъбите за няколко минути, след което прибавете брашното и разбъркайте.
Започнете да добавяте от горещия бульон, до желаната гъстота.
Прибавете свареното месо, сол и черен пипер на вкус, мащерка и оставете на слаб котлон за 10 минути, като разбърквате периодично.
Смесете киселото мляко с 1 жълтък и разбъркайте добре.
Прибавете ги към ястието на тънка струя, бъркайки непрекъснато и гответе кашата още минута- две.
След това сервирайте тази вкусна каша с пуешко и гъби, поръсена с малко пресен магданоз.
Добър апетит!